H Εταιρεία των βιομηχανικων και εποξειδικών δαπέδων

Εδώ και 30 χρόνια και με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της, η Sigma Τεχνική παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα εποξειδικά και τα βιομηχανικά δάπεδα.

Βιομηχανικά – Εποξειδικά Δάπεδα

H Sigma Τεχνική ιδρύθηκε το 1989 από τον Διπλ. Πολ. Μηχανικό Αγγελο Τοπρίσκα και είναι η πρώτη εταιρεία στον Ελλαδικό χώρο που ασχολήθηκε σοβαρά με τα βιομηχανικά και τα εποξειδικά δάπεδα για εργοστάσια τροφίμων – ποτων και τη χημική βιομηχανία.

Κατασκεύασε το πρώτο αυτοεπιπεδούμενο εποξειδικό δαπεδο στη Βόρεια Ελλάδα στα βαφεία-φινιριστήρια της FIERATEX στο Κιλκις.

Ανέπτυξε συνεργασίες με μεγάλους και αναγνωρισμένους οικους του εξωτερικού καθώς και εγχώριους,  που της παρειχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία  στις εφαρμογές των εποξειδικών δαπέδων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την MPM srl ( Meterialli Protetivi de Milano), TPA srl, Silikal.de, Vimatec S.A,  Sinmast, και άλλες.

Ηταν η πρώτη που ελυσε το προβλήμα της εφαρμογής ρητινών σε υγρά δάπεδα, φερνοντας στην Ελληνική αγορά το πρώτο υβριδικό epoxy-cement Primer, που δημιουργησε επανασταση στα εποξειδικά δάπεδα και ηταν σημείο καμπής στην αναπτυξή τους.

Από τότε επέκτεινε το αντικείμενο της και σε αλλα ειδη βιομηχανικών δαπέδων οπως τα epocem (εποξειδικά τσιμεντα), και προσφατα το τελευταιας τεχνολογίας purcem ( polyurethan cement, πολυουρεθανικό τσιμεντο), καθώς επίσης και στις ειδικές προστατευτικές επενδύσεις (lining ), δεξαμενων.

Επίσης ανταποκρινόμενη στην ολοένα και αυξανόμενη αναγκη για χρήση πράσινων υλικών, αντιπροσωπεύει και διαθέτει στη Ελληνική αγορά ολη τη σειρά των φωτοκαταλυτικών επιχρισμάτων και βαφών που μειώνουν το φαινομενο του θερμοκηπίου, για πράσινες οικολογικές εφαρμογές.

Σήμερα με τη τεράστια εμπειρία των σχεδόν 30 ετών, συνεχίζει να κατασκευάζει υψηλής ποιότητας αντοχής και αισθητικής βιομηχανικά δάπεδα, εποξειδικά δάπεδα,  εποξειδικές βαφές τοίχων, δεξαμενών, επισκευές δαπέδων ανεξάρτητα από το βαθμό φθοράς, στεγανοποιήσεις δωμάτων και υπογειων.

Συνοπτικά το αντικείμενο εργασιών της ειναι:

Βιομηχανικά δάπεδα απλής και υψηλής επιπεδότητας ( super flat ),  λείανση της επιφάνειας με  ελικόπτερο με προσθήκη σκληρυντικού μίγματος από χαλαζία, κορούνδιο η ρινίσματα σιδήρου.

Αυτοεπιπεδούμενα εποξειδικά δάπεδα, πολυουρεθανικά,  μεθακρυλικά, epocem ( εποξειδικό τσιμέντο),  purcem  ( πολυουρεθανικό τσιμέντο) με πολύ μεγάλη αντοχή  σε θλίψη, τριβή, κρούσεις, βαριά κυκλοφορία  οχημάτων,  αντιολισθηρά ή όχι, γυαλιστερά ή μάτ. Αντέχουν σε οργανικά- ανόργανα  οξέα, αλκαλικά διαλύματα, άλατα, λίπη, σάκχαρα,  παράγωγα  επεξεργασίας  γαλακτοκομικών, αίματα, καύσιμα, πετρελαιοειδή, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (από -35C) και σε συνεχείς κύκλους ψύξης – απόψυξης.

Εποξειδικά δάπεδα μεγαλου πάχους από 10mm εως και 100mm, (Βαριά κονιάματα)
πολύ μεγάλες αντοχές στην τριβή,κρούση,έντονη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων με μεταλλικούς ή πλαστικούς τροχούς. Για κονσερβοποιίες, βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, οινοποιίες, ζυθοποιίες, χημικές βιομηχανίες, βαφεία–φινιριστήρια,  σοκολατοποιίες,  τυροκομεία, σφαγεία, επεξεργασία κρεατος, εργοστάσια ιχθυηρών και επεξ/σίας νωπών ψαριών, αλίπαστα, εργαστηρια ξαχαροπλαστικής, ελαιοτριβεια, βιομηχανικά ψυγεία, tunel καταψυξης, κουζίνες,  μαγειρεία, πλυντήρια, αυτοκινητοβιομηχανίες,  Parkings, αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, κλινικές και άλλα.

Επιστρώσεις δαπέδων ψυκτικών θαλάμων (συντήρηση, κατάψυξη, ανθεκτικές σε συνεχείς κύκλους ψύξης – απόψυξης)

Επισκευές Δαπέδων σε  -25
χωρίς να διακόψουμε τη λειτουργία τους η να μειώσουμε τη ψύξη.

Γρήγορες επισκευές – επιστρώσεις δαπέδων, με παράδοση στη κυκλοφορία σε 2 ώρες.

Εποξειδικά αντιστατικά δάπεδα με αγώγιμες ιδιότητες , για τη προστασία δαπέδων από σκυρόδεμα με σύγχρονη αποχέτευση των ηλεκτροστατικών φορτίων, Για την ηλεκτρονική βιομηχανία, αποθήκες καυσίμων, πυρομαχικών,χώρους συναρμολόγησης και παραγωγής robots,χειρουργεία κ.λ.π.

Αθλητικά δάπεδα, εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων, συνθετικοί χορτοτάπητες, Για ελαστικές επιφάνειες στίβου, μπάσκετ, βόλλευ, τέννις, χαντμπωλ, παιδικές χαρές.

Σταμπωτά διακοσμητικά δάπεδα απο σκυρόδεμα
Πολλές δυνατότητες αισθητικού αποτελέσματος, με συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων.

Διακοσμητικά εποξειδικα δάπεδα TERRAZZO
για δάπεδα εσωτερικών χώρων, υψηλής αισθητικής σε απομίμηση γρανίτη η μαρμάρου.

Χαλαζιακά αντιολισθητικά διακοσμητικά δάπεδα, πέτρινο χαλί, (stone carpet) για πισίνες, πάρκα, πλατείες

Επενδύσεις δεξαμενών – αγωγών,  μεταλλικών η από σκυρόδεμα, για μόνιμη επαφή με τρόφιμα,  ποτά, αλκοολούχα διαλύματα με εποξειδικές ρητίνες, για δεξαμενές βιολογικών καθαρισμών, ποσίμου νερού, τροφίμων,  κρασιού, λαδιού, μπύρας, ανθρακούχων ποτών, οξέων, καυστικών υγρών, οινόπνευμα, δεξαμενών ιχθυοκαλιέργειας,  αγωγούς αποχέτευσης λυμάτων, καναλιών, σηράγγων μεταφοράς αποβλήτων, κ.λ.π.

Αντιπυρικές – πυράντοχες βαφές μεταλλικών κατασκευών

Οξύμαχες, αντιδιαβρωτικές βαφές μεταλλικών κατασκευων, δεξαμενών, αγωγών για απόβλητα, οξέα, διαλύτες, καυσιμα

Επενδύσεις δεξαμενών Laminate με βινυλεστερα για μονιμη επαφη με πυκνά οξέα

Στεγανοποιήσεις Δωμάτων με Ασφαλτόπανα και επαλειφόμενα

Στεγανοποιήσεις δωμάτων με μεμβράνες PVC – EPDM

Στεγανοποιήσεις υπογείων και δεξαμενών με τσιμεντοειδή

Διαμόρφωση – πλήρωση αρμών, με μαστίχες ή αρμοκάλυπτρα, για συνήθεις η βαρειές καταπονήσεις, στεγανά, για τοίχους, οροφές η δάπεδα.

Εφαρμογές πολυουρίας, ( polyurea )

Εποξειδικές βαφές πισίνας

Διαγραμμίσεις δαπέδων Parking –  δρόμων

Επισκευές μπετόν, ρητινενέσεις, τσιμεντενέσεις, ανθρακονήματα, αδιατάρακτες κοπές σκυροδέματος.

Εξωτερική θερμομόνωση, θερμοπρόσοψη, μονώσεις ταρατσών

Φωτοκαταλυτικές ψυχρές επιστρώσεις για ασφαλτο, σκυροδεμα, φωτοκαταλυτικές βαφές κτηριων

Από το 1989 εχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία εκατοντάδες βιομηχανικά και εποξειδικά δάπεδα , καθώς και βαφές δεξαμενων σε όλη την Ελλάδα,  Κύπρο καθώς και Βουλγαρία, με  ποιότητα συνέπεια ταχύτητα και ανταγωνιστικές τιμές.

Φιλοσοφία

Tα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των βιομηχανικών και εποξειδικών δαπέδων  επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας και αντοχής, καλύπτονται με πιστοποιητικά Ελληνικών ή ξένων εργαστηρίων, και συμφωνούν απόλυτα με τις προδιαγραφές υγιεινής, όπως αυτές υπαγορεύονται από το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. για τα εργοστάσια παραγωγής – επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων και ποτών.

Τα συνεργεία εφαρμογής της Sigma Τεχνικής είναι πλήρως εξειδικευμένα στη κατασκευή των εποξειδικών και βιομηχανικών δαπέδων, και εξοπλισμένα με τα κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα, ενώ για την καλή εφαρμογή δίδεται από την εταιρεία μας 3ετής εγγύηση.

Η 30ετής πείρα της Sigma Τεχνικής στα βιομηχανικά και εποξειδικά δάπεδα συνδυάζεται με την συνεχή εκμάθηση κάθε νέων υλικών και τεχνολογιών, με στόχο την πρόοδο και την εξέλιξη στο βιομηχανικό δάπεδο και εγγυάται ένα σιγουρα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Με βασικά συστατικά της φιλοσοφίας της, τον επαγγελματισμό και την πελατοκεντρική νοοτροπία, η Sigma Τεχνική δίνει έμφαση στην κατασκευή βιομηχανικών και εποξειδικών δαπέδων υψηλής ποιότητας και αυστηρών προδιαγραφών .

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ  ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ Το πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας είναι πολύ σημαντικό στις υπόγειες κατασκευές αλλά και στις κατασκευές που απλώς επικάθηνται του φυσικού εδάφους.Η συμπεριφορά των τριχοειδών δημιουργεί άνοδο της υγρασίας μέχρι και ένα μέτρο πάνω από την στάθμη του υπόγειου υδάτινου ορίζοντα, με απότέλεσμα τις αποκκολλήσεις των σουβάδων και την είσοδο του νερού. Πολύ περισσότερο όταν είμαστε πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος όπου συναντούμε αρνητικές υδροστατικές πιέσεις αναλόγως του βάθους μέχρι και 10ατμ. Τις περιπτώσεις αυτές συναντούμε σε όλα τα υπόγεια κτίσματα από σκυρόδεμα ή τοιχοποιείες, και κυρίως σε περιοχές κοντά στη θάλασσα αλλά και σε όλες τις δεξαμενές σκυροδέματος που περιέχουν νερό πόσιμο, θαλασσινό, τροφικές διαλύσεις, απόβλητα, πισίνες, βιολογικούς  κ.λ.π. Το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή ειδικών τσιμεντοειδών ατεγανωτικών κονιαμάτων ατην αξωτερική ή ακόμη καιεκ των υστέρων στην εσωτερική πλευρά των εκτεθειμένων επιφανειών, αφού ακολουθηθεί η κατάλληλη προεργασία, όπως φαίνεται στα κατωθι σκαριφήματα. στεγανοποίηση υπογείου 2στεγανοποίηση υπογείου 1ανερχόμενη υγρασία τοίχων 1 στεγανοποίηση επένδυση πισίνας 1 Τα προιόντα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, κατάλληλα για συνεχή επαφή με πόσιμο νερό και συνοδεύονται με πιστοποιητικά ποιότητας από Διεθνείς Οργανισμούς.