Φωτοκαταλυτικές βαφές

Φωτοκαταλυτικές επιστρώσεις , για άσφαλτο, σκυρόδεμα, τοίχους δάπεδα, φωτοκαταλυτικές βαφές αυτοκαθαριζόμενες από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με αντιμηκυτιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Φωτοκαταλυτικές ψυχρές επιστρώσεις υψηλής ανακλατικότητας για άσφαλτο, σκυρόδεμα, τοίχους δάπεδα,  φωτοκαταλυτικές βαφές, αυτοκαθαριζόμενες από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με αντιμηκυτιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προϊοντων από τσιμεντοειδείς επιστρωσεις για άσφαλτο, ποδηλατοδρόμους, φωτοκαταλυτικά επισχρίσματα για τοίχους, φωτοκαταλυτικά χρώματα.

Εφαρμόζονται απ’ευθείας πάνω σε υπόστρωμα νωπής ασφάλτου με αναλογία κενών 15% – 24& ανάλογα με το ειδος της χρήσης . Συν’ηθως χρησιμοποιειται ασφαλτομιγμα με αναλογία κενων 15% σε ποδηλατοδρόμους, ενώ σε ασφαλτοστρώματα κυκλοφορίας οχημάτων εκει το υπόστρωμα ασφάλτου πρέπει να εχει ναλογία κενων 24% για να εξασφαλίσουμε την οσο το δυνατόν μεγαλύτερυ διείσδυση του υλικού στη μάζα της ασφάλτου και κατα συνέπεια την μεγιστη αγκύρωσή του.

Σε περιπτώσεις παλαιάς ασφάλτου εκει θα πρέπει να προηγηθεί προετοιμασία του υποστρώματος με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής η με φρεζάρισμα, ετσι ωστε να ανοίξουν οι πόροι της επιφάνειας για να δεχτεί το υλικό.

Το υλικό ρευστό και μπορει να αντληθεί με κατάλληλη πρέσσα οπως δειχνουν οι κατωθι φωτογραφίες.  Η εφαρμογη του φωτοκαταλυτικού επισχρίσματος πάνω στην ασφαλτο γίνεται πού ευκολα με χρηση σπάτουλας η με ρακλέτα. Το υλικό ειναι ταχύπηκτο υψηλών αντοχών και υψηλού αισθητικού αποτελέσματος.

Βγαίνει σε στανταρ αποχρώσεις.

Τα φωτοκαταλυτικά χρώματα και οι φωτοκαταλυτικές βαφές, ειναι υλικά ευκολα στη χρηση τους,  και λογω των φωτοκαταλυτικών συστατικών τους αποδομούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους μετατρέποντας τους αεριους ρύπους σε στερεές επικαθισεις που ξεπλένονται πλήρως με τη βροχη.

Ετσι οι επιφάνεις που εχουν βαφτεί με φωτοκαταλυτικές βαφές παραμένουν για πολλά χρονια πεντακάθαρες. Επίσης εχους αντιμικροβιακές και αντιμηκυτιακές ιδιότητες και ετσι δεν αναπτύσσουν μούχλα.

Φωτοκαταλυτικές βαφές

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ  ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ Το πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας είναι πολύ σημαντικό στις υπόγειες κατασκευές αλλά και στις κατασκευές που απλώς επικάθηνται του φυσικού εδάφους.Η συμπεριφορά των τριχοειδών δημιουργεί άνοδο της υγρασίας μέχρι και ένα μέτρο πάνω από την στάθμη του υπόγειου υδάτινου ορίζοντα, με απότέλεσμα τις αποκκολλήσεις των σουβάδων και την είσοδο του νερού. Πολύ περισσότερο όταν είμαστε πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος όπου συναντούμε αρνητικές υδροστατικές πιέσεις αναλόγως του βάθους μέχρι και 10ατμ. Τις περιπτώσεις αυτές συναντούμε σε όλα τα υπόγεια κτίσματα από σκυρόδεμα ή τοιχοποιείες, και κυρίως σε περιοχές κοντά στη θάλασσα αλλά και σε όλες τις δεξαμενές σκυροδέματος που περιέχουν νερό πόσιμο, θαλασσινό, τροφικές διαλύσεις, απόβλητα, πισίνες, βιολογικούς  κ.λ.π. Το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή ειδικών τσιμεντοειδών ατεγανωτικών κονιαμάτων ατην αξωτερική ή ακόμη καιεκ των υστέρων στην εσωτερική πλευρά των εκτεθειμένων επιφανειών, αφού ακολουθηθεί η κατάλληλη προεργασία, όπως φαίνεται στα κατωθι σκαριφήματα. στεγανοποίηση υπογείου 2στεγανοποίηση υπογείου 1ανερχόμενη υγρασία τοίχων 1 στεγανοποίηση επένδυση πισίνας 1 Τα προιόντα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, κατάλληλα για συνεχή επαφή με πόσιμο νερό και συνοδεύονται με πιστοποιητικά ποιότητας από Διεθνείς Οργανισμούς.